De nieuwste ontwikkelingen rondom auto’s

Posted by admin
on 20 december 2018

Zelfrijdende auto.

Een nieuwe ontwikkeling rondom auto’s is dat ze bezig zijn met een auto maken die zelf kan rijden. Dit houdt in dat ze een auto aan het ontwikkelen zijn die helemaal zelf rijdt of deels. Tegenwoordig kunnen steeds meer auto’s zelf inparkeren, maar de zelf rijden de auto is er nog niet.

E-pedal. 

Wat ook een nieuwe ontwikkeling is, is dat auto’s nu met 1 pedaal gas kan geven en kan remmen genaamd de e-pedal. Je hebt nog wel een regulier rempedaal deze dient voor back-up, wanneer extra remkracht vereist is. Mensen hebben in het meesten geval genoeg aan de e-pedal.

Shortlease. 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om voor korte tijd in een auto te rijden, dit komt door de shortlease. Normaal als je een auto huurt voor korte tijd kost dat veel geld. Met de shortlease spreek je een maximaal aantal kilometers af en het maandelijkse bedrag.

Elektrisch rijden. 

Je ziet steeds meer elektrische en hybride auto’s. Bij een hybride auto wordt een benzine of dieselmotor met een elektromotor gecombineerd. Dit is handig omdat tijdens het rijden op benzine of diesel de elektromotor zichzelf oplaadt. Helemaal elektrisch rijden is goed voor het milieu omdat het geen gassen uitstoot. Alleen het nadeel is dat het opladen langer duurt dan nieuwe benzine of diesel erin gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *